VOLLEDIGE BIOGRAFIE

zangeres live sex seks muzikant songwriter singersongwriter ceremonie bruiloft feest crematie begrafenis porno

NIKA is een 24 jarige singer-songwriter en zangeres uit Helmond. 

Ze beschrijft zichzelf als een Nederlandstalige Soul, R&B en Pop zangeres, met teksten die wel eens in de taboesfeer kunnen liggen. Daarnaast schrijft en zingt ze ook Engelstalig. 

Haar zangcarrière begon toen ze haar eerste lokale talentenjacht won met haar 9 jaar oud. Sindsdien had ze de smaak te pakken! Naar aanleiding daarvan auditeerde ze bij Zingen Met Sterren op SBS6. Uiteindelijk mocht ze meedoen aan de liveshow, waar ze gekoppeld werd aan Edsilia Rombley. Samen eindigde ze op de 4e plek. In 2010, toen NIKA 13 jaar oud was, deed ze mee aan Popstars, ook op SBS6. Hier schopte ze het op die jonge leeftijd al tot de theaterronde! 

Tegenwoordig treedt NIKA op als solo zangeres voor alle gelegenheden en als lead- en backingzangeres bij de meest veelzijdige band van Nederland X'Cited!
Ze schrijft en componeert muziek, Nederlands- en Engelstalig, voor haarzelf en voor anderen. Onder anderen in samenwerking met Dave Vermeulen en producer ENZO musiq. Ten slotte heeft ze haar eigen bedrijf in zangcoaching, workshopleiding- en ontwikkeling, creatieve- en muziektherapie en coaching. 

Als live zangeres onderscheidt NIKA zichzelf door haar unieke stem geluid, haar brede lach en haar speciale gave om altijd extra gevoel en sfeer mee brengen en over te brengen. Als songwriter onderscheidt ze zich doordat ze in twee talen goed kan schrijven, erg direct durft én kan schrijven en mensen uitdaagt om zich te laten raken, ook hun verhaal te delen en zich te laten inspireren.

'If your dreams don't scare you, they aren't big enough'. NIKA durft altijd te dromen en gelooft ontzettend in haar eigen kracht en doorzettingsvermogen. 'Music is what feelings sound like', durf jij je door NIKA te laten raken?!